понедельник, 21 января 2013 г.

Платформа webOS може отримати друге життя


Платформа webOS може отримати друге життя


Кілька ентузіастів організували проект Phoenix International Communications по «відродженню операційної системи webOS».

HP TouchPad на базі webOS

Планшет HP TouchPad на базі webOS (зображення виробника).


Платформа webOS, нагадаємо, спочатку розроблялася компанією Palm. Пізніше права на неї отримала корпорація Hewlett-Packard, заплативши $ 1,2 млрд. З webOS новий власник пов'язував великі надії, плануючи вбудовувати операційну систему в планшети, комунікатори, принтери та ін

Однак у серпні 2011 року НР оголосила про припинення продажів webOS-пристроїв через вкрай млявого попиту. Пізніше коди платформи були передані спільноті Open Source, в результаті чого з'явився проект Open webOS.

Повідомляється, що ентузіасти Phoenix International Communications намір оптимізувати webOS під сучасну апаратну базу для смартфонів. Перший крок - змусити ОС працювати в якості додатку на існуючих Android-апаратах: вже зараз вдалося запустити її на комунікаторі Nexus S, однак швидкодія залишає бажати кращого.

Кінцева мета Phoenix International Communications - випуск «умнофона» на базі webOS. Планується, що протягом трьох років на ринок буде виведено апарат початкового або середнього рівня, а пізніше з'явиться більш потужний пристрій.

Для отримання необхідних грошових коштів ентузіасти мають намір звернутися до системи колективного фінансування Kickstarter. За попередніми підрахунками, потрібно не менше $ 180 тис. Випуск смартфона, якщо потрібна сума буде набрана, доручать якоїсь китайської компанії.

Втім, успіх затії сумнівний: на тлі зростаючої популярності Android і iOS перспективи webOS, м'яко кажучи, виглядають туманними.

Комментариев нет:

Отправить комментарий