пятница, 18 января 2013 г.

У комп'ютерних системах двох електростанцій США знайдений вірус


У комп'ютерних системах двох електростанцій США знайдений вірус


Організація ICS-CERT, створена для попередження кібератак на промислові системи управління США, повідомляє про виявлення шкідливого програмного забезпечення у комп'ютерних мережах принаймні двох американських електростанцій.

У комп'ютерних системах двох електростанцій США знайдений вірус

Ілюстрація Atco Power.


З міркувань безпеки оператори постраждалих підприємств не називаються. Відомо, що в обох випадках вірус проник у критичні системи, які використовуються для контролю роботи обладнання по виробленню електроенергії. Його носієм виступали знімні USB-накопичувачі.

Один з інцидентів привів до інфікування 10 комп'ютерів в системі управління турбіною і простою частини обладнання. У другому випадку шкідливе ПЗ вдалося виявити, коли у одного із співробітників виникли проблеми з використанням USB-накопичувача. При цьому не зовсім зрозуміло, спровокували Чи зараження збої в роботі електростанцій.

Фахівці відзначають, що знімні диски і флеш-брелоки являють собою одну з основних загроз для комп'ютерних систем промислових підприємств, які зазвичай не підключені до Інтернету і зовнішніх мереж. До речі, через USB-накопичувачі (крім інших способів) можуть поширюватися гучні віруси Flame і Stuxnet, створені для шпигунства і кіберсаботажа.

Комментариев нет:

Отправить комментарий